Trump megkérdezte Putyintól, hogy belepiszkált-e az elnökválasztásba

Az elnökök abba sem tudták hagyni az eszmecserét, Trump felesége kérte őket, hogy fejezzék be.

MTI
2017. 07. 07. 18:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Intenzív és hosszú eszmecsere folyt a témáról Az elnök nem is egyszer hangsúlyozottan visszatért rá” – mondta Rex Tillerson. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint Trump elfogadta Putyin biztosítékait, hogy nem volt ilyen beavatkozás. Tillerson viszont megjegyezte, hogy nem tudni, valaha is egyetértésre jut-e a két ország ebben a kérdésben.

Szíriával kapcsolatban közölte, hogy Trump és Putyin megvitatta, a most bejelentett tűzszünet által érintett területen kívül még hol lehetne lecsendesíteni a harcokat. Észak-Korea esetében eltér a két vezető álláspontja a helyzet kezelésének módját illetően –mondta Tillerson.

Észak-Korea esetében eltér a két vezető álláspontja a helyzet kezelésének módját illetően. A Fehér Ház kérni fogja, hogy Oroszország tegyen többet az atom- és rakétaprogram leállításáért – mondta Tillerson.

A külügyminiszter elárulta, hogy a két vezető szinte nem is tudta abbahagyni az eszmecserét, és egy ponton Trump felesége bement hozzájuk, hogy a befejezésre kérje őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.