Újabb halálos áldozata van a venezuelai harcoknak

Egy kamaszfiút öltek meg egy caracasi tüntetésen, ezzel 105-re nőtt a halálos áldozatok száma.

MTI
2017. 07. 27. 5:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életét vesztette egy tizenhat éves fiú szerdán egy caracasi tüntetésen, ő már a második halálos áldozat a kétnapos venezuelai országos sztrájk szerdai kezdete óta – közölte az ország ügyészsége.

A sztrájkot a jobboldali ellenzék hirdette meg, hogy megpróbálja meghiúsítani a Nicolás Maduro elnök által vasárnapra kiírt alkotmányozó nemzetgyűlési választást, amely révén az önkényuralmi törekvésekkel vádolt államfő félre akarja tolni útjából a vele szembeszálló, ellenzéki többségű parlamentet.

A Caracasban életét vesztő fiú nevét nem közölték. Előtte egy harmincéves férfit öltek meg egy tüntetésen a hegyvidéki Mérida államban. Kettejük halálával 105-re nőtt az április eleje óta folyamatos tüntetések és a nemzeti gárda alakulataival vívott összetűzések halálos áldozatainak száma.

Miközben a venezuelai fővárost részlegesen megbénította a szerdán kezdődött általános sztrájk, az amerikai kormányzat szankciókat jelentett be Venezuela tizenhárom volt és jelenlegi kormányzati tisztségviselője ellen.

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője pedig azt mondta: a venezuelai politikai feszültség fokozódása következtében már eddig is rengetegen vesztették életüket, és nagyon sokan sérültek meg a szinte mindennapossá vált tüntetéseken, ezért legfőbb ideje véget vetni az erőszaknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.