Uniós biztos: Az EU nem hagyja zsarolni magát

Európa függetlenebb Törökországtól az illegális bevándorlás megfékezésében, mint két éve – mondta Hahn.

MTI
2017. 07. 21. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Der Spiegel című német lapnak nyilatkozó Hahn elmondta: az EU nem engedi, hogy nyomást gyakoroljanak rá ebben a kérdésben. Európa ugyanis jelenleg jóval függetlenebb Törökországtól az illegális bevándorlás megfékezésében, mint két évvel korábban volt. „Az unió nem hagyja magát zsarolni” – hangsúlyozta a bővítési biztos.

„Tavalyelőtt az volt a helyzet, hogy a migránsok jórészt ellenőrzés nélkül jutottak el az Európai Unióba. Időközben azonban a helyzet megváltozott” – mondta Hahn. A nyugat-balkáni migrációs útvonal lezárásával, az Égei-tengeren bevezetett ellenőrzésekkel, valamint a szíriai menekültek Törökországban történő támogatásával elenyésző a kockázata annak, hogy tízezrek kelnek útra Törökországból Európába, amennyiben Ankara úgy döntene, hogy megnyitja határait – szögezte le az osztrák biztos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.