Zavargás Londonban két fekete bőrű fiatal halála miatt

Eseménydús éjjel Kelet-Londonban, betört ablakok, kukák és egy eltévedt biciklista bánta a rendbontást.

Kuthi Áron
2017. 07. 29. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zavargás tört ki Kelet-London Dalston nevű negyedében péntekről szombatra való éjjel, a tömeg egy húszéves fekete bőrű férfi halálának gyanús körülményei miatt garázdálkodott. Rashan Charlest egy hete igazoltatta, majd szorította a földre a rendőrség egy dalstoni éjjel-nappali üzletben, a férfi kórházba szállítás után meghalt. 

A tömeg kukákból, matracokból és más bútordarabokból emelt barikádot, és azt meggyújtotta. A rohamrendőrökre égő tárgyakat és üvegpalackokat dobáltak. Egy rendőr és egy arra tekerő biciklista megsérült. 

Aznap kora este már volt egy megmozdulás Dalstonban, ahol azt követelték, hogy hozzák nyilvánosságra az egy héttel ezelőtti intézkedés indítékát, az egész nyomozás részleteit. Ez a tüntetés békés volt, és a rendőrség közlése szerint nem volt kapcsolatba hozható az éjjeli rendbontással.

Egy másik londoni haláleset körülményeit is homály fedi. A 25 éves, szintén fekete bőrű, családos Edson Da Costát még június 21-én állította elő a rendőrség egy londoni kereszteződésnél, nem messze a London City légikikötőtől. Kórházba szállítása után hat nappal meghalt, állítólag eltört egy nyakcsigolyája. A rendőrség még itt is adós a nyilatkozattal, egyelőre annyit közöltek, csigolyatörés nem volt, viszont a halottkém megállapította, hogy Da Costa torkából több kis csomagocskát távolítottak el. Több forrás úgy tudja, kábítószer-túladagolás okozta halálát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.