A légszennyezés miatt nő meredeken a tüdőrákosok száma Nagy-Britanniában

Megduplázódott Nagy-Britannia szennyezett levegőjű városaiban a tüdőrákosok száma a nemdohányzók körében.

MN
2017. 08. 12. 14:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meredeken nő a tüdőrákban szenvedők aránya a nemdohányzók körében azokon a brit településeken, ahol a légyszennyezés mértéke meghaladja az egészségügyi határértéket – áll a The Independent cikkében. A lap szerint, ha a tendencia marad, tíz év múlva ez lehet a leggyakoribb oka a rákos betegség kialakulásának. (Jelenleg tíz esetből kilencben a dohányzás okozza a rák kialakulását.)

A Royal Brompton Hospital szerint a szennyezett levegő okozta tüdőrák már évente 3500 halálesetet okoz a szigetországban. A WHO felmérése szerint Nagy-Britannia a 25. legszennyezettebb levegőjű ország a világon. Mint a The Independent cikke megjegyzi, hasonló aggasztó tendenciát érzékelnek a nem dohányzó tüdőrákos megbetegedések számának emelkedésében Kínában és az Egyesült Államokban is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.