A szlovákok nem a menekültektől tartanak, hanem a szélsőségesektől

És még a neten terjedő gyűlöletkeltés is komolyan aggasztja őket.

MN
2017. 08. 12. 13:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovákia lakosságának majd háromnegyede komoly problémának tartja a szélsőséges eszmék terjedését és a szélsőségesek előretörését – derül ki egy, az IVO (Inštitút pre verejné otázky) felméréséből, amit a pozsonyi Új Szó ismertetett.

Eszerint a lakosság 71 százaléka komoly problémának tartja a szélsőségesek előretörését és a szélsőséges eszmék terjedését. Mindössze a lakosság 13 százaléka gondolja másképp, ők ebben nem látnak semmi problémát. 

A lakosság majd kétharmadát (63 százalék) nyugtalanítja az interneten tapasztalható gyűlöletkeltés is.

Egyedül a nyíltan neonáci Marian Kotleba Mi Szlovákiánk pártjának szavazói mondanak ellent ennek a tendenciának: esetükben mindössze 21 százalék tartja problémának a szélsőséges eszmék terjedését. A többi párt szavazói esetében ez a szám 63 és 84 százalék között mozog.

A felmérést július 13–24 között végezték, 1025 ember megkérdezésével. Mint ismert, a Pew Research Center nemrég közzétett nemzetközi felmérése szerint a világ legtöbb országában az Iszlám Állam és a globális felmelegedés miatt aggódtak az emberek, egyedül Magyarországon kerültek első helyre a menekültek mint az aggodalom tárgyai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.