Autó hajtott egy pizzériába Párizs mellett, egy kislány meghalt

Egy nyolcéves gyerek meghalt, nyolcan megsebesültek, amikor egy kocsi a teraszon ülő vendégek közé hajtott Sept-Sortsban.

MTI
2017. 08. 14. 20:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Autóval hajtott egy férfi egy Sept-Sorts-i pizzéria teraszhelyiségébe hétfőn este, több embert is elütve a Párizs melletti városkában: a tömeges gázolásban egy nyolcéves lány életét vesztette, és legalább nyolcan megsebesültek.

A rendőrség elfogta az autót vezető, 39 éves férfit, írja a BBC a BFMTV csatorna beszámolójára hivatkozva.

A BMW-t vezető sofőr a rendőröknek állítólag azt mondta, hogy öngyilkos akart lenni, és fegyvereket is találtak az autójában. A hatóságok ugyanakkor még nem beszélnek terrortámadásról. A meaux-i ügyészség szerint a gázolás egyértelműen szándékos akció volt, de ők sem találtak kapcsolatot a terrorizmussal – a sofőr pedig büntetlen előéletű. 

Az autós merényletek ugyanakkor az Iszlám Állam bevett megtorlási eszközének számítanak: tavaly júniusban a nizzai Promenade des Anglais sétányon 84 embert gázolt halálra egy kamionos merénylő. Decemberben 12 embert megölt és több mint 50-et megsebesített a berlini karácsonyi vásár látogatói közé hajtó Anis Amri.

Az autós merényletek az idén is folytatódtak, júniusban Londonban hét embert gyilkolt meg egy fehér furgonnal gázoló terroristacsapat, amely több áldozatot meg is késelt. A múlt héten pedig Párizsban gázolt el katonákat egy autós, hatot meg is sebesítve közülük. A támadót lelőtték, amikor egy autópályán próbált egérutat nyerni a hatóságok elől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.