Az amerikai alelnök szerint a venezuelai válság az egész térséget fenyegeti

Pence azt is mondta, hogy az Egyesült Államok nem marad tétlen ebben a helyzetben.

MTI
2017. 08. 14. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mike Pence a kolumbiai Cartagenában nyilatkozott a sajtónak, ahol külföldre menekült venezuelai ellenzékiekkel találkozott, hogy első kézből tájékozódjék a fejleményekről.

„Donald Trump elnök világosan értésre adta, hogy nem fogjuk tétlenül nézni, amint Venezuela összeomlik, és diktatúrává válik A kudarcot valló venezuelai állam fenyegeti az egész félteke biztonságát, virágzását és az Egyesült Államok népét. Washington a teljes gazdasági és diplomáciai hatalmát fel fogja használni a demokrácia helyreállításáért Venezuelában” – mondta.

Azt nem zárta ki, hogy békés megoldást lehet találni a politikai felfordulásra, de úgy vélte, hogy „Venezuelában változás megy végbe, és annak vagyunk tanúi, hogy diktatúrába zuhan”. Trump elnök pénteken keményebben fogalmazott. Kijelentette, hogy „sokféle megoldás” van asztalon, köztük „szükség esetén a katonai hadművelet is”.

Pence latin-amerikai körutat tesz, amelynek során Kolumbián kívül felkeresi Argentínát, Chilét és Panamát is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.