Elfogták a reggeli támadás gyanúsítottját Észak-Franciaországban

A katonák közé hajtó férfi az elfogása közben megsebesült, és megsérült egy rendőr is.

MN
2017. 08. 09. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Edouard Philippe francia kormányfő bejelentette, hogy a rendőrség azt a férfit fogta el Párizstól északra az autópályán, aki szándékosan katonák közé hajtott a fővárosban szerdán. A támadásban hatan sérültek meg, közülük ketten súlyosan.

Letartóztatták a támadással gyanúsított személyt a Párizsból Boulogne-sur-Merbe vezető autópályán – idézi az MTI híre a miniszterelnököt, aki a parlamentben a képviselőknek számolt be a nyomozás előrehaladásáról.

A brit hírügynökség egyik tudósítója látta a merénylethez valószínűleg használt gépkocsit, amelyet golyók lyuggattak át. A lövöldözésben megsebesült a gyanúsított, és egy eltéved golyó eltalált egy rendőrt is.

A sérült katonákat felkereső Gerard Collomb belügyminiszter a kórházban újságírók előtt határozottan kijelentette, hogy a gázolás szándékos volt, nem baleset.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.