Halálos áldozatokat követelt a délnyugat-kínai földrengés

Száz turistát elzárt a külvilágtól egy, a földmozgást követő földcsuszamlás.

MTI
2017. 08. 09. 4:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai földtani intézet (USGS) a mozgást 6,5-es fokozatúnak mérte. A rengés helyi idő szerint kedd este következett be egy gyéren lakott térségben, Kuangjüan városától 200 kilométerre nyugati-északnyugati irányban. A térség ugyanakkor közel esik a csiucsajkoui természetvédelmi területhez, amely a kínai turisták kedvelt célpontja.

A szecsuani kormány közlése szerint száz turistát elzárt a külvilágtól egy, a földmozgást követő földcsuszamlás.

A hivatalos China News Service hírszolgálat azt jelentette, hogy a kilenc halálos áldozat közül hat turista volt. A Hszinhua hírügynökség pedig arról számolt be, hogy 31 500 turistát evakuáltak a természeti csapás sújtotta térségből.

A szecsuani tűzoltóság elmondta, hogy beomlott egy hotel előcsarnoka, maga alá temetve néhány embert, a szálloda többi 2800 vendégét azonban biztonságban kihozták az épületből.

Az üdülőhelytől mintegy 280 kilométerre északra fekvő tartományi fővárosban, Csengtuban is erősen érezni lehetett a kedd esti földmozgást, amelyet azután több száz kisebb utórengés követett.

Kilenc éve, 2008. május 12-én Szecsuan tartományban 8-as fokozatú földrengés pusztított, amelynek következtében több mint 87 ezer ember meghalt vagy eltűnt, és 375 ezren megsérültek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.