Igazoltató rendőrök közé hajtott egy embercsempész, keresi az osztrák rendőrség

Az eset még szombaton történt, a menekülteket a tartományi rendőrőrsre vitték kihallgatni.

MTI
2017. 08. 28. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az embercsempészt szombat délelőtt az A4-es autópálya alsó-ausztriai Bruck an der Leitha településnél lévő, Bécs felé haladó szakaszán civil ruhás rendőrök akartak igazoltatni. A rendőrök ezt megelőzően látták, hogy az autóból 16 pakisztáni férfi szállt ki. A 20 és 42 év közötti menekülteket a tartományi rendőrőrsre vitték kihallgatni.

A rendőrök által gyanúsnak vélt szürke színű Renault Espace típusú autó az egyik lejárónál állt, és mikor észrevette a közelítő rendőröket, közéjük hajtott. A rendőröknek sikerült félreugraniuk, egyikük szolgálati fegyverével az autó hátsó kerekébe lőtt, azonban a férfi így is el tudott hajtani a B211-es út irányába. Később Pachfurth település közelében találták meg a járművet, amelynek hátsó kerekei szétszakadtak.

A még menekülőben lévő férfi személyazonosságát időközben megállapították.

Megírtuk, hétfőn hajnalban fegyvert használtak a román határrendészek egy illegális bevándorlókat szállító jármű megállítására, az incidensben két migráns és egy rendőr megsebesült. A román határrendészet közleménye szerint a határrendészek az éjszaka folyamán a Temes megyei Denta közelében úttorlaszt képeztek a Belgrádot Temesvárral összekötő E70-es országúton, megállásra kényszerítették és ellenőrizték a bánsági nagyváros felé tartó járműveket. Két gépkocsi nem állt meg az úttorlasznál, nekihajtottak a hatóság több gépkocsijának, és egy határrendészt megsebesítve továbbszáguldottak. A határrendészek ezt követően használták a fegyverüket. Az egyik gépkocsi egy kerekét sikerült kilőniük, ám a lövedékek a jármű két utasát is megsebesítették. A közlemény szerint az akció során a megállított gépkocsi szerb sofőrjét és 12 bevándorlót vettek őrizetbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.