Irtószeres holland tojást találtak Szlovákiában

Huszonnégy csomagnyi tojásban találtak rovarmérget a szlovák ellenőrök, még nem egyértelmű, hogy forgalomba került a szennyezett áru.

MTI
2017. 08. 09. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovák élelmiszer-biztonsági hivatal ellenőrei Fipronil rovarirtó szerrel szennyezett holland tojást találtak egy nagykereskedelmi raktárban – jelentette a TASR közszolgálati hírügynökség.

Az ellenőrök 24 csomag főzött és hámozott tojásban találtak Fipronil-nyomokat a nagyszombati (Trnava) kerületben fekvő Verbó (Vrbové) város egyik nagykereskedelmi raktárában. A szállítmány Hollandiából érkezett egy kis kerülővel Szlovákiába.

A holland tojásokat egy német üzemben dolgozták fel készételnek, onnan kerültek át egy osztrák kereskedő cég közvetítésével a szlovákiai raktárba.

A hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy kerültek-e tételek kereskedelmi forgalomba a szennyezett szállítmányból.

Holland eredetű szennyezett tojást eddig Németországban, Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Svájcban és Hongkongban találtak a hatóságok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.