Kilencen haltak meg egy mexikói börtönverekedésben

Két banda csapott össze a reynosai fegyházban, bottal és kővel gyilkolták egymást.

MTI
2017. 08. 11. 6:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc rab meghalt, tizenegy pedig megsebesült, miután rivális bandák összeverekedtek egy észak-mexikói fegyházban – közölték Tamaulipas szövetségi állam hatóságai helyi idő szerint csütörtökön.

A dulakodásra az amerikai határ közelében fekvő Reynosa börtönében került sor. A foglyok ütővel, bottal és kővel estek egymásnak a látogatási időszakban a fegyház két szegletében. Az összecsapások miatt több tucat rokont kellett kimenekíteni.

A börtönőröknek végül figyelmeztető lövésekkel sikerült megfékezniük az erőszakot. A helyi hatóságok szerint hatalmi harc miatt tört ki a verekedés.

A mexikói börtönökben nem ritkák a bandaháborúk, a gyilkosságok és a kábítószer-kereskedelem. Júliusban 28 fogoly vesztette életét egy acapulcói börtönben rivális bandák közötti összecsapásban.

A mexikói drogkereskedelem egyik központi helyszínének számító Tamaulipas az idén már kétszer került címlapra a fegyházakban uralkodó állapotok miatt. Márciusban 29 fogolynak sikerült megszöknie egy alagúton keresztül egy börtönből Ciudad Victoriában. Júniusban pedig hét ember – köztük három rendőr – vesztette életét, amikor rendőrök megszállták ugyanezt a fegyházat, hogy visszaszerezzék az ellenőrzést a fegyvereket felhalmozó raboktól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.