Lövéssel állítottak meg egy Citroent Brüsszelben

A rendőrök egy lövést adtak le a kocsira, miután a jármű a forgalom miatt nem tudott továbbhaladni.

MTI
2017. 08. 08. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga rendőrség a brüsszeli Molenbeek negyedben autós üldözés után rálőtt egy gépkocsira, amelynek sofőrje utóbb azt állította, hogy robbanószer van nála – jelentette a belga RTL televízió a hatóságokra hivatkozva.

Ine Van Wymersch, a brüsszeli ügyészség szóvivője megerősítette: a rendőrök egy lövést adtak le a kocsira, miután a jármű a forgalom miatt nem tudott továbbhaladni, és tolatva egy rendőrautónak ütközött. A rendőrök kirángatták a kocsiból a sofőrt, aki azt állította, hogy robbanószer van az autójában. Az incidensben senki sem sérült meg.

A hadsereg tűzszerészei a helyszínre érkezve megkezdték a gépkocsi átvizsgálását, a rendőrség pedig lezárta a környéket. Mintegy félszáz embert a környékbeli üzlethelyiségekbe zártak óvintézkedés gyanánt.

A televízió értesülései szerint Németországban regisztrált járműről van szó.

Brüsszelben magas fokozaton tartják a terrorfenyegetettségi szintet, mióta tavaly március 22-én a Zaventem repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, harminckét ember halálát okozva.

A belga főváros Molenbeek negyede azután került a nemzetközi érdeklődés középpontjába, hogy kiderült, hosszabb-rövidebb időre többen is megfordultak ott a 2015-ös párizsi és a tavalyi brüsszeli merényletek elkövetői közül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.