Madeirai tragédia: egy fiatal nő a magyar áldozat

Az élettársa szintén megsérült, de már elhagyhatta a kórházat. A konzuli szolgálat minden segítséget megad a családnak.

MTI
2017. 08. 16. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy fiatal nő a magyar áldozata a kedd este Madeira szigetén, egy vallási ünnepségen történt balesetnek – mondta a lisszaboni magyar nagykövetség munkatársa szerda délelőtt az M1 aktuális csatornának. Fürjes Róbert azt is közölte: a hivatalos információk szerint vizsgálatot rendeltek el a 200 éves fa kidőlésének ügyében.

A körülményekről annyit tudnak, hogy Nagyboldogasszony ünnepén hatalmas tömeg gyűlt össze Madeira szigetén, s egy 200 éves tölgyfa rádőlt a tömegre. A portugál sajtóban megjelent az is, hogy nyáron a helyi önkormányzathoz több jelzés is érkezett, hogy a fa nagyon rossz állapotban van, ezért tenni kellene valamit az ünnep előtt – amelyen várhatóan tömegek vesznek részt –, az illetékes hatóságok viszont nem tettek semmit.

A nagykövetség munkatársa az egyik kórházban szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatóról beszámolva azt mondta: a kedd este odavitt 16 sérült közül kilencet hazaengedtek, hét embert továbbra is kezelnek. A hét súlyosabb sérült között öt felnőtt és két gyermek – egy 2 éves és egy 14 éves – van.

Fürjes Róbert felidézte: a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) minden áldozat hozzátartozójának kifejezte részvétét, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánt. A tiszteletbeli konzul továbbra is Madeira szigetén van, és folyamatosan tartja a kapcsolatot a helyi hatóságokkal. A magyar nagykövetség továbbra sem tud további magyar érintettről.

A baleset magyar halálos áldozata egy fiatal nő, aki élettársával vett részt az ünnepen. Az élettársa szintén megsérült, de már elhagyhatta a kórházat. A nagykövetség a nő édesapját tájékoztatta – mondta Fürjes Róbert, hozzátéve: a teljes konzuli szolgálat minden segítséget megad az áldozat családjának az ügyintézésben, köztük a hazaszállítás, a halotti anyakönyvi kivonat kiállításának teendőiben.

A Portugáliához tartozó Madeira szigetén kedd este egy szabadtéri kegyhelyen dőlt rá az összegyűltekre egy fa. A balesetben 13-an meghaltak – köztük több külföldi –, és többen megsérültek. Az emberek a Nossa Senhora do Monte (Montei Miasszonyunk) nevű ünnepet tartották volna meg, amikor a baleset történt.

Madeira regionális kormánya háromnapos gyászt hirdetett meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.