Még többet költenek az osztrákok a menekültek szociális támogatására

Egyre többen kapnak menekültstátuszt – írja a Der Standard.

MTI
2017. 08. 28. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák hatóságok azzal számolnak, hogy tovább növekszik a pozitívan elbírált menekültkérelmek száma, ezért növelni fogják a folyósított szociális támogatások összegét Ausztriában – írta a Der Standard az osztrák parlament költségvetési bizottságának jelentésére hivatkozva.

A korábban kalkulált költségvetéshez képest már most többet költenek az osztrákok a menekültekre, 1,7 milliárd euró helyett kétmilliárd euró feletti összeggel számol már a pénzügyminisztérium. 2014-ben még félmilliárd euró volt a menekültügyi kiadás.

Kiemelendő, hogy ezen felül további költségei vannak az osztrák államnak, ugyanis a hadsereg bevetései, a bírósági eljárások és az egyéb családtámogatások nem szerepelnek az említett költségvetésben. Csak a családtámogatások összege idén már elérte a 434 millió eurót. Az osztrák menekültügyi hivatal (BFA) éves költségvetése idén már 964 millió eurót tesz ki.

A parlament költségvetési bizottsága szerint a menekültügyi költségek 2019-ben kezdhetnek el csökkenni.  A múlt héten bemutatott integrációs jelentés szerint 2016-ban feleannyi menekült akart Ausztriában maradni, mint egy évvel korábban, de egyelőre az átlagosnál több menedékkérelmet nyújtanak be Ausztriában. A 2015-ös csúcs idején 90 ezer kérelmet nyújtottak be. A tavalyi több mint 42 ezer menedékkérelem közül csaknem 22 ezret bíráltak el pozitívan. Elsősorban Afganisztánból, Szíriából, valamint Irakból származók akartak az országban maradni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.