Mike Pence nem akar amerikai elnök lenni

MTI
2017. 08. 06. 17:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamis hírnek és megbotránkoztatónak nevezte Mike Pence amerikai alelnök, hogy a New York Times republikánus forrásokra hivatkozva azt írta a hétvégén, hogy Donald Trump esetleges távozása vagy legkésőbb a 2020-as kampány során az elnöki pozícióra pályázna.

„A cikkben megfogalmazott állítások határozottan hamisak, és a média legújabb kísérletét jelentik a kormányzat megosztására” – fogalmazott Pence.

A lap szerint Pence tanácsadói bizalmasan már közölték a Republikánus Párt nagy adományozóival, hogy amennyiben Donald Trump nem indulna 2020-ban, akkor az alelnök ambicionálja saját jelöltségét. Ennek érdekében Pence már megszervezett egy „Nagy Amerika Bizottság” nevű akciócsoportot, mely elkezdte a kampánypénzek koordinálását.

Pence szerint viszont az egész kormányzat azon dolgozik, hogy elősegítse Trump elnök célkitűzéseinek megvalósítását és Donald Trump újraválasztását. „Minden más sugalmazás nevetséges és egyúttal abszurd is” – hangsúlyozta a közleményben Pence.

Ahhoz képest, hogy Pence teljesen abszurdnak nevezte a lap állításait, Kellyanne Conway, a Fehér Ház egyik tanácsadója azt mondta az ABC televízióban, hogy Pence valóban készül a 2020-as választásokra, de arra, hogy ismét alelnök legyen.

A The New York Times és a The Washington Post korábban arról is cikkezett, hogy egyes republikánusok arra készülnek, hogy elmozdítsák Donald Trumpot és helyette Mike Pence „vegye át” az elnökséget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.