Most már komolyan sztrájkolnak a barcelonai reptér biztonsági emberei

A dolgozók a béremelés mellett létszámuk bővítését követelik.

MTI
2017. 08. 13. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bassa közvetít az alkalmazottak és az őket foglalkoztató magáncég között. Mint mondta, vasárnap a dolgozók leszavazták munkáltatójuk végső javaslatát, és magasabb béreket követelnek.

A poggyászok átvilágítói augusztus eleje óta már többször sztrájkoltak, ám csupán naponta néhány órán át, de így is hosszú sorok alakultak ki a repülőtéren, és jó páran lekésték a gépük indulását. Hétfőn nulla órától 24 órás lesz a munkabeszüntetés, meghatározatlan időre.

A dolgozók a béremelés mellett létszámuk bővítését követelik. A barcelonai El Prat repülőtéren a schengeni határellenőrzés szigorítása óta időről időre hosszú sorokban ácsorognak az utasok a biztonsági kapuknál, mivel a vizsgálat a korábbinál alaposabb, és több időt vesz igénybe, a gördülékenyebb ellenőrzéshez viszont több ellenőrre lenne szükség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.