Negyven halottja van egy brutális támadásnak Afganisztánban

Nők és gyerekek tucatjai az áldozatok között.

MN
2017. 08. 06. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több tucat, de legalább negyven áldozatot követelő fegyveres akciót hajtottak végre kormányellenes csoportok az észak-afganisztáni Sayad környékén – írja a BBC. A támadást egy biztonsági ellenőrző pont ellen hajtották végre a fegyveresek, ezt követően a település több házát is felgyújtották. A vérengzésnek sok gyerek és nő is áldozatul eset, velük kapcsolatban a tartomány szóvivője úgy fogalmazott, hogy „barbár” és „embertelen módon” ölték meg a civileket.

Az afganisztáni helyzet sokat romlott az elmúlt hónapokban. Bár amerikai támogatással stabil kormány működik, az országot mégsem tudja a kormány ellenőrzés alatt tartani. A kiújuló harcok következtében csak idén már 1662-en meghaltak az ENSZ jelentése szerint.

A helyzetre reakcióként Donald Trump elnök az amerikai csapatok számának növelését, valamint az afgán rendőrségnek juttatott támogatás emelését fontolgatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.