Öngyilkos merénylő robbantott Nigériában, legalább 27-en meghaltak

A támadást egy női öngyilkos merénylő követte el, egy piacon hozta működésbe a testére erősített robbanószerkezetet.

MTI
2017. 08. 15. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 27 ember meghalt és 83 megsebesült egy öngyilkos merényletben kedden az északkelet-nigériai Borno állam központja, Maiduguri közelében – közölték helyi források.

A támadást egy női öngyilkos merénylő követte el, aki a Maiduguritól harmincöt kilométerre délkeletre fekvő Konduga település egyik piacán hozta működésbe a testére erősített robbanószerkezetet, megölve magát és további 27 embert – közölte a település vezetője.

A merénylőn kívül további két támadó is felrobbantotta magát a Konduga közelében fekvő menekülttábor bejáratánál. Ez utóbbi merényletkísérletben senki sem halt vagy sebesült meg – jelentette a helyi mentőszolgálat egyik tisztségviselője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.