Portugália segítséget kér az erdőtüzek eloltásához

Szombaton összesen 268 helyen csaptak fel a lángok. Az idén már 140 ezer hektárnyi erdő pusztult el.

MN
2017. 08. 13. 17:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európai segítséget, repülőgépeket és tűzoltókat kért a portugál kormány az országban pusztító erdőtüzek megfékezéséhez.

Portugáliában vasárnap is több helyen összesen háromezer tűzoltó küzdött a lángokkal, és Constanca Urbana de Sousa belügyminiszter szerint a következő napok várhatóan meleg és szeles időjárása miatt előfordulhat, hogy nem lesznek képesek kordában tartani a tüzeket.

Szombaton összesen 268 helyen csaptak fel a lángok, ez a legmagasabb szám az idei nyáron. Az ország középső részén, Coimbra körzetében veszélyhelyzetet hirdettek ki. 

Az idén nyáron Portugáliában már 140 ezer hektárnyi erdőt pusztítottak el a tüzek, és 64 ember életét követelték. A tragikus júniusi események miatt a hatóságok nagyobb erőfeszítéseket tesznek a tüzek korai megfékezésére, illetve a települések evakuálására. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.