Puccskísérletről beszél a venezuelai kormánypárt

Egyenruhások támadtak meg egy kormánypárti felügyelet alatt álló laktanyát.

MTI
2017. 08. 06. 13:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A venezuelai Valencia város laktanyáját érte fegyveres támadás, de a lázadást a kormányhoz hű katonák letörték – közölte vasárnap a Venezuelában kormányzó szocialista párt egy magas rangú tisztségviselője a Twitter-profilján. Diosdado Cabello tudomása szerint a támadók katonai egyenruhát viselő fegyveresek voltak. A politikus először terrorista támadásról beszélt, majd „rendkívüli helyzetről”, amelyet már ellenőrzésük alá vontak a hatóságok, és több embert őrizetbe vettek.

Néhány órával korábban megjelent az interneten egy videó, melyben egyenruhás fegyveresek egy csoportja egy felkelés beindítását jelentette be Carabobo szövetségi államban – ahol Valencia is megtalálható – „Nicolás Maduro államfő gyilkos önkényuralma” ellen, de nem államcsínyt hajtanak végre. A csoport vezetője, aki Juan Caguaripano százados néven mutatkozott be, kijelentette a felvételen, hogy a hadseregnek azon egységei, amelyek nem állnak a felkelés mellé, katonai célponttá válnak.

A fegyveres összecsapás kapcsán szemtanúk elmondták, hogy vasárnapra virradóan lövéseket hallottak a városban – jelentette a Reuters.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.