Pusztító erejű hurrikán csaphat le Texasra

Kilencvenezer embernek kell elhagynia az otthonát.

MN
2017. 08. 25. 3:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vihar várhatóan péntek éjjel csap le délről érkezve a szárazföldre, és egyes területekre akár 50–90 centiméternyi esőt is zúdíthat a hétvégén. Két part menti megyében – Calhounban és San Patricióban – kötelezővé tették, hogy a lakosság elhagyja az otthonát, mert akár három méter magas hullámok is a településekre törhetnek. Az evakuálás 90 ezer embert érint – írja az MTI.

Maga Donald Trump amerikai elnök sem veszi félvállról a hurrikánt: Twitter-üzenetben kérte az érintett lakosokat, hogy készüljenek fel a viharra, amely napokon át tarthat.

A Guardian beszámolója szerint Greg Abbott texasi kormányzó katonai helikoptereket állított szolgálatba Austinban és San Antonióban a kutatási és mentési feladatok, valamint a sürgősségi evakuálás ellátására.

Az Egyesült Államok meteorológiai szolgálatának vezetője közölte: a hurrikán komoly veszélyt jelent Texas lakosaira. Az emberek hallgatnak a figyelmeztetésekre, az élelmiszerüzletek előtt már csütörtökön hosszú sorok kígyóztak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.