Pusztító vihar csapott le Kínára, áradásokra figyelmeztetnek

Járatok százait törölték a világ egyik legnagyobb repülőterén.

MTI
2017. 08. 12. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pekingi hatóságok szombaton narancssárga riasztást adtak ki, jégesőre, villámlásra, erős szelekre és akár 70 mm csapadékra figyelmeztetve a lakosságot. A jelentős mennyiségű eső a hegyvidéki területeken váratlan áradásokat okozhat.

A pekingi nemzetközi repülőtér üzemeltetője arra kérte honlapján az utasokat, hogy kövessék figyelemmel járataikat. A weboldal szerint reggel kilenc és éjfél között csaknem ötszáz járatot töröltek Kína legforgalmasabb repülőterén. A sanghaji, a nancsingi és a hangcsoui reptéren is előfordultak fennakadások az időjárás miatt, és az északi térség légikikötőiben is voltak zavarok.

Pekingben nem ritkák a légi közlekedést megzavaró özönvízszerű esőzések a nyári hónapokban.

A kínai meteorológiai szolgálat figyelmeztette a 7-es fokozatú földrengés sújtotta szecsuáni Csiucsajkouban dolgozó mentőcsapatokat, hogy földcsuszamlások várhatóak a térségben, és egész Délkelet-Kínában hatalmas esőzésekre kell számítani szombaton.

Pénteken Belső-Mongóliára csapott le egy tornádó. A számos házat romba döntő forgószélben öt ember meghalt, több mint ötven pedig megsérült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.