Rendőrőrsöket, katonai támaszpontot támadtak meg dzsihadisták Mianmarban

Huszonnégy rendőrőrs ellen hajtottak végre összehangolt támadást a fegyveresek.

MN
2017. 08. 25. 6:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összecsapásokban meghalt legalább öt rendőr és hét felkelő. A lázadók megpróbáltak betörni egy katonai támaszpontra is.

A Reuters brit hírügynökség emlékeztet arra, hogy tavaly októberben hasonló támadásban kilenc rendőr halt meg, ami nagyszabású katonai akcióhoz vezetett.

Emiatt a muzulmán rohingya kisebbségből 87 ezren menekültek el Mianmarból főleg Bangladesbe – írja az MTI.

A rohingya nemzetiséget korábban is számos támadás érte a 95 százalékban buddhista lakosú délkelet-ázsiai országban, a kormány a dzsihadista radikálisok akcióit ugyanis a teljes népcsoporton bosszulja meg: tavaly októberben tisztogató hadjáratot indított a mianmari Rakhajn szövetségi állam területén, a tömeges gyilkosságok, a nemi erőszak miatt pedig rengeteg embernek kellett elhagynia az otthonát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.