Scaramucci: Trump megbuktatására játszanak a Fehér Házban

A tíz nap után menesztett kommunikációs igazgató azt ajánlja az elnöknek, vegye magát körül lojális emberekkel.

MN
2017. 08. 13. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először nyilatkozott távozása óta Anthony Scaramucci, a Fehér Ház volt kommunikációs igazgatója, aki mindössze tíz napot töltött hivatalában. Az ABC News vasárnapi műsorában nem kevesebbet állított, mint hogy Washingtonban, sőt magában a Fehér Házban is bizonyos „elemek” Donald Trump elnök megbuktatását tervezik.

„Mi történik Washingtonban ? Az elnök nem a politikai elit képviselője, szóval valamilyen okból úgy döntöttek, hogy ki akarják dobni” – mondta Scaramucci. Amikor megkérdezték tőle, pontosan kikre gondol, azt felelte, már megnevezett néhány személyt, és stratégiai változások is történtek, de szerinte az elnöknek több hozzá lojális embert kellene bevonnia, ha végre akarja hajtani a programját.

Scaramucci kívülállóként került a politikába, befektetői bankár volt, mielőtt Trump felkérte kommunikációs igazgatónak. Munkáját a sajtónak szivárogtató – ezzel az elnöki adminisztráció munkáját alaposan megnehezítő – munkatársak, sőt igazából a teljes kommunikációs stáb kirúgásával akarta kezdeni.

Pechjére egy olyan újságírótól követelte mocskos szájjal a forrás megnevezését, aki felvette a beszélgetést. Ebben előbb Reince Priebus kabinetfőnöknek támadt neki, akit „paranoid skizofrénnak” minősített, majd válogatott trágárságokat mondott Steve Bannon elnöki főtanácsadóról is, aminek a lényege az volt, hogy Bannon igazából csak magával törődik, nem az elnököt szolgálja. Ez már sok volt az elnöknek is, tíz nap után felmentette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.