Szerencsehozó drágakő miatt fizethet egy szélhámos

Ígéretével ellentétben nem tette gazdaggá egy vásárlóját a neki eladott tárgy.

MTI
2017. 08. 11. 14:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ítéletet egy fogyasztói panaszokkal foglalkozó bíróság hozta Mumbaiban, miután a vásárló beperelte az ékszerészt hamis állításaiért. Egy bírósági tisztviselő elmondása szerint a férfi azért vásárolta meg a drágakövet egy ékszerüzletben, mert a tulajdonos azt ígérte, a kő megfordítja a szerencséjét, és milliomossá teszi.

A bíróságon tett vallomásában a vásárló, Kawadu Khandale azt mondta, az ékszerész pénzvisszafizetési garanciát vállalt, és azt ígérte, hogy az ékkő segítségével három hónapon belül gazdag lesz. Amikor ebből semmi nem valósult meg, a férfi visszakérte a pénzét az ékszerésztől. Az eladó viszont elutasította, ezért Kawadu Khandale a bírósághoz fordult 2014 májusában.

A testület most kimondta, hogy az ékszerész tisztességtelen kereskedői gyakorlatot folytatott, és ezért utasította a 320 ezer rúpiás összeg visszafizetésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.