Szijjártó Péter: Meg fog maradni a kibékíthetetlen ellentét

„Nem vagyunk hajlandók meghunyászkodni senki előtt” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

MN
2017. 08. 28. 5:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vannak bevándorláspárti kormányok, ezekkel a kibékíthetetlen ellentét a következő időszakban is meg fog maradni, mert mi nem hátrálunk meg – mondta Szijjártó Péter a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

A külgazdasági és külügyminiszter a távozó holland diplomata Magyarországot érintő kijelentésével kapcsolatban közölte, szerinte az egész interjú magamutogató stílusú volt, és kivagyiságot fitogtatott, amivel a nagykövet észre akarta vétetni magát, láthatóvá akarta tenni magát még a távozása előtt. „Kicsit túl jól sikerült” – szögezte le.

Kitért arra is, hogy ha a holland nagykövet politikai kritikát mond, arra másként reagáltak volna. „Azonban ha egy nagykövet a magyar kormány és a terroristák motivációi közé egyenlőségjelet tesz, azzal mindenképpen átlépi a vörös vonalat, ez elfogadhatatlan. A kölcsönös tiszteleten áll vagy bukik minden. Én olyan külpolitikát folytatok, ami kizárólag a magyar érdekeket tartja szem előtt, nem vagyunk hajlandók meghunyászkodni senki előtt, ha a több mint ezeréves magyar államot nem tartják tiszteletben, de én is tisztelettel közelítek másokhoz, akkor is, ha vitáink vannak” – jelentette ki.

Szijjártó Péter szerint egyébként bírálatok biztosan lesznek, hiszen Németországban és Ausztriában is választás lesz. „Jól látszik, hogy például a német szociáldemokraták vezetője, Martin Schulz mindent elkövet annak érdekében, hogy Magyarországot bevonja a német kampányba, ahogy Christian Kern osztrák kancellár is így tesz” – emelte ki.

Úgy véli, a viták legfontosabb oka, hogy vannak bevándorláspárti kormányok Európában, és van a magyar kormány, amely egyértelművé tette, hogy nem enged be illegális bevándorlókat Magyarországra, „a biztonság pártján áll”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.