Tajvan körül gyakorlatoztak kínai harci gépek

A Bashi-csatornán repültek át, és Japán felé folytatták az útjukat.

MTI
2017. 08. 13. 7:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap a kínai légierő két katonai szállító repülőgépe repült át a Tajvan és a Fülöp-szigetek közti Bashi-csatornán, majd Tajvan északi része és Japán felé folytatták az útjukat, ahol két további harci repülőgép csatlakozott hozzájuk. Ugyanezen az útvonalon már szombaton is tartottak hadgyakorlatot kínai harci gépek – közölte a tajvani tárca, hozzátéve, hogy a tajvani erők figyelemmel követték a gyakorlatokat, és riadalomra semmi ok.

Peking folyamatosan napirenden tartja egy Tajvan elleni katonai művelet lehetőségét arra az esetre, ha a sziget – amelyet Kína saját részének tart – a formális függetlenség irányába tenne lépéseket.

Kína nemrég nagyszabású katonai modernizációs programba kezdett, és az utóbbi időben egyre határozottabb hangnemben képviseli álláspontját a dél- és kelet-kínai-tengeri területi vitákban is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.