Terjed az erdőtűz, ezer embert kellett kimenekíteni egy görög nyaralóhelyről

Kalamosz az athéniak kedvelt üdülőhelye. A tűzoltóság minden emberét bevetették.

MTI
2017. 08. 14. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok hangosbemondókon, rádión és tévén keresztül is sürgették Kalamosznak és környékének a lakóit, nyaralóit, hogy keressenek menedéket a lángok elől. A város az athéniak kedvelt üdülőhelye. A térségben több útszakaszt le kellett zárni, és kiürítettek két nyári táborhelyet is. Az erős szél miatt a lángok gyorsan terjednek.

A polgári védelmi ügynökség vezetője, Jannisz Kapakisz azt mondta, hogy az erdőtüzet nem lesz könnyű megfékezni. Alekszisz Ciprasz görög kormányfő a Twitter internetes közösségi oldalon felszólította a rendvédelmi szerveket, hogy segítsék a tűzoltóságot az oltásban, mert ők már minden emberüket bevetették.

A lángok eddig több tucat házat emésztettek fel, de esetleges áldozatokról egyelőre nem érkezett hír. A kárbecslés nem végleges, mert a térségben sok eldugott épület található.

Szombaton Görögország nyugati részén is jelentettek bozóttüzeket. A hatóságok úgy vélik, hogy az ismert turistaparadicsomban, Zákinthoszon szándékos gyújtogatás történt, ugyanis péntek óta 11 tűzesetről érkezett hír a sziget különböző szegleteiből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.