Trump veje tárgyal az izraeli–palesztin békéről

Donald Trump amerikai elnök rövidesen a Közel-Keletre küldi a vejét, Jared Kushnert, hogy érdemi tárgyalásokat folytasson a térségbeli vezetőkkel az izraeli–palesztin békéről – jelentette be pénteken egy fehér házi illetékes.

MTI
2017. 08. 11. 19:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kushnert ebben segíteni fogja Jason Greenblatt diplomata és Dina Powell helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó. A körúton felkeresik Szaúd-Arábiát, az Egyesült Arab Emírségeket, Katart, Jordániát, Egyiptomot, Izraelt és a Palesztin Hatóságot.

Ezeknek a tárgyalásoknak fontos szerepet tulajdonít az elnök, aki ugyanakkor megerősítette, hogy a palesztinok és az izraeliek közötti béke csakis a felek közvetlen tárgyalása útján lehetséges.

Az Egyesült Államok szorosan együtt fog működni a felekkel, hogy haladást érjenek el – mondta az illetékes.

Trump a beiktatása után első külföldi útján a Közel-Keleten – Szaúd-Arábiában és Izraelben – járt, és személyes elkötelezettségét hangoztatta a béke mellett, amelyet sem demokrata párti, sem republikánus elődeinek nem sikerült elérniük.

Az utazás időzítése szorosan kapcsolódik ahhoz, hogy Jeruzsálemben helyreálljon a nyugalom – mondta a forrás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.