A Boszorkányház védelmében csaptak össze tüntetők

Odesszában estek egymásnak a demonstrálók a rendőrökkel.

MTI
2017. 09. 03. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dumszkaja odesszai hírportál tudósítása szerint a megmozdulást biztosító 50 rendőr könnygázzal és gumibottal próbálta feltartóztatni a tüntetőket, akik közül félszáznak mégis sikerült behatolnia az épülő, most még csak kétszintes házba. Odabent az aktivisták hozzáláttak önkezűleg elbontani az épületet. A lerepülő téglák, széttört üvegek több embert eltaláltak, a hatóságok tájékoztatása szerint egy demonstráló és egy rendőr megsérült, mindkettőt kórházba szállították.

A házépítés elleni tiltakozáshoz egyébként helyi lakosok is csatlakoztak. A további sérülések elkerülésére a rendfenntartók hátrébb szorították a háztól a tüntetőket.

A Dumszkaja írása szerint védelmébe vette az új ház építtetőit Hennagyij Truhanov, a város polgármestere. Truhanov korábban az Oroszországba menekülő Viktor Janukovics volt ukrán államfőt támogató Régiók Pártjának tagja volt egészen az Európa-párti kijevi Majdan-tüntetések 2014-es győzelméig.

Az Egyfalú a XIX. században épült háromszintes lakóház, amelynek különlegessége, hogy szemből átlagos épületnek néz ki, ám oldalról olyannak, amely csak egy alig egyméternyi széles fal. A „trükk” az, hogy az épület háromszög alakú.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.