A Harvey pusztítása után az Irma hurrikán csaphat le az USA-ra

Hétfő este Rick Scott, Florida állam kormányzója szükségállapotot hirdetett.

MTI
2017. 09. 05. 5:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4-es erősségűre fokozódó vihar most a karibi térségben pusztít, helyenként óránként 220 kilométeres sebességgel süvítő széllel is. Az amerikai hurrikánközpont előrejelzései szerint az Irma tovább erősödik majd, várhatóan óriási esővel érkezik Floridához a hét végén, és a tenger hullámait hat-hét méteresre korbácsolja fel.

Jelenleg a Kis-Antillák szigetlánc északi részén tombol Puerto Ricótól keletre. Szükségállapotot hirdettek Puerto Ricón, az amerikai Virgin-szigeteken, valamint több kisebb karibi szigeten is.

A szakemberek nem tudják még pontosan bemérni, hogy az Irma hol ér partot, a számítógépes modellezések szerint a hét második felében fordul majd Florida felé. Rick Scott floridai kormányzó mindenesetre az állam mind a 67 megyéjére kihirdette a szükségállapotot.

„Floridában mindig a legrosszabbra készülünk, és a legjobbat reméljük, s annak ellenére, hogy az Irma útvonalát még nem ismerjük pontosan, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne készüljünk fel alaposan” – fogalmazott a kormányzó a helyi idő szerint hétfőn kora este kiadott közleményében.

Rick Scott késő este Twitter-bejegyzésben közölte, hogy beszélt Donald Trump elnökkel, aki „felajánlotta a szövetségi kormány minden erőforrását” a hurrikán elleni védelemhez.

Hispaniolán és a Bahamákon is rendkívül veszélyes hurrikánra számítanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.