Amerika megsértette az iszlámot, térden állva kell bocsánatot kérnie

Egy szórólappal sikerült vérig sérteniük az amerikai fegyveres erőknek az ország muszlim lakosságát.

MTI
2017. 09. 06. 7:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szórólap célja az volt, hogy arra bátorítsa az afgánokat, a tálibokkal szemben bízzanak meg a helyi hatóságokban, és forduljanak hozzájuk bizalommal. Ám a kiadványra egy olyan kép került, amelyen a tálibok zászlaját viselő kutya egy oroszlán elől menekül. A tálibok zászlaján idézetek szerepelnek a Koránból, a kutya pedig a muszlim hagyományok szerint tisztátalan állat.

„Vegyék vissza szabadságukat a terrorista kutyáktól! Működjenek együtt a koalíciós erőkkel, hogy felkutathassák az ellenséget, és leszámolhassanak vele!” – állt a propagandaterméken.

A szórólapokat hétfő este osztották és szórták szét Parvan tartományban, Kabultól északra.

„Őszintén bocsánatot kérek. Mélyen tiszteljük az iszlámot és muszlim partnereinket szerte a világon” – nyilatkozott a felháborodást követően James Linder amerikai vezérőrnagy, aki szerint tévedésből került a kép a szórólapra, és vizsgálat indul annak feltárására, hogyan történhetett ez meg, és ki érte a felelős.

Parvan tartomány kormányzója megbocsáthatatlannak nevezte a történteket, és szintén a felelősök megbüntetését ígérte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.