Egy magyar lelkész szerint provokált a Lidl a keresztek eltüntetésével

Mécsesekkel tiltakoztak több magyarországi Lidl áruház előtt.

MTI
2017. 09. 09. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bese Gergő iskolalelkész, a 777 nevű keresztény blog egyik szerkesztője azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy mécsesekkel tiltakoztak több magyarországi Lidl áruház előtt, amiért a bolthálózat Csehországban eltüntette az ortodox templomok keresztjeit Szantorini látképéről a görög hetet hirdető szórólapjain.

Mint mondta, ki kell állni a képek meghamisítása és az európai keresztény kultúra háttérbe szorítása ellen. „A kérdés az – tette hozzá –, hogy a társadalom milyen választ ad a keresztény kultúra felhígítására tett kísérletre.”

A kereszt eltüntetésével Szantorini egyik jól ismert tájképét is meghamisították, erre nem adhat magyarázatot a vallási és politikai semlegesség, amire a bolthálózat is hivatkozott. A Lidl később elnézést kért, és hangsúlyozta, hogy a jövőbeli reklám- és marketingkampányaiban figyelembe veszi az „aktuális tapasztalatokat”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.