Elon Musk úgy gondolja, hogy hamarosan itt a harmadik világháború

A mesterséges intelligencia fejlesztése már a nemzetek szintjén zajlik – emiatt törhet ki a háború.

MN
2017. 09. 05. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő kijelentést tett a világ egyik legsikeresebb üzletembere, Elon Musk, a Tesla vezetője. Szerinte az, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztése már a nemzetek szintjén zajlik, könnyen a harmadik világháború kitöréséhez vezethet – ezt a gondolatát a Twitteren osztotta meg a nagyvilággal.

Igazán szokatlan állítás ez olyasvalakitől, aki forradalmasította az autózást, az űrutazást, hipergyors vákuumvasutat épít, és újratervezte az űrhajósok szkafanderét is, de úgy tűnik, Musk a mesterséges intelligenciáról és a robotokról már nincs olyan jó véleménnyel. A milliárdos nemrég az ENSZ-nek is levelet írt, hogy tiltsák be a gyilkos robotokat, vagyis az autonóm fegyvereket.

Musk a tweetjeiben Észak-Koreát is megemlítette, szerinte az ázsiai ország sosem fogja kilőni az atomtölteteket, mert tudja, hogy az öngyilkos vállalkozás lenne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.