Füst gomolygott a San Franciscó-i orosz főkonzulátus felett

A bezárás előtt álló diplomáciai épület munkatársai azt mondták, a kandallóban égetnek valamit.

MN
2017. 09. 01. 20:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nappal azután, hogy a Trump-adminisztráció felszólította Moszkvát, hogy szombatig zárja be washingtoni és New York-i konzulátusának egy-egy hivatalát és San Franciscó-i főkonzulátusát, utóbbi kéményéből erős fekete füst kezdett gomolyogni, amire a tűzoltók is a helyszínre siettek – írja az AP hírügynökség.

Munkájukra azonban nem tartottak igényt a konzulátus épületéből kijövő tisztviselők. Az AP újságírója hallotta, amint azt magyarázzák a tűzoltóknak, hogy a kandallóban égetnek valamit, nincs semmi gond.

Mindezt a San Franciscó-i tűzoltóság szóvivője is megerősítette, és hozzátette, fogalma sincs mit égethettek a kandallóban egy igencsak forró nyári napon.

A San Franciscó-i egyébként az Egyesült Államokban legrégebb óta fennálló orosz főkonzulátus, a dolgozók pedig igyekeznek időben befejezni a szükséges műveleteket a megadott szombati záráshoz.

Az égetés azután történt, hogy törvénytelen lefoglaláshoz hasonlította Washington lépését Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója pénteken Moszkvában. „Az amerikaiak ismét tulajdont vesznek el” – hangoztatta újságírónak.

A tisztségviselő szerint az Egyesült Államok, összesen öt, diplomáciai védettséget élvező objektumot „vett el”, beleértve a decemberi lefoglalásokat is. Mint mondta, volt egy hatodik ingatlan is, amelytől megfosztották Oroszországot, de az bérlemény volt. „Ez egyszerűen törvénytelen lefoglalás” – fogalmazott. Az elnöki tanácsadó szerint Moszkva higgadtan átgondolja majd, hogy milyen ellenlépéseket tegyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.