Hekkertámadás érte a toryk kampányszervezetét

A Twitteren és a Facebookon egymásnak ellentmondó állításokat közölt az Activate.

Földi Bence
2017. 09. 05. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Activate nevű tory ifjúsági szervezet Jacob Rees-Moggot látná szívesen a párt élén” – ez a cím jelent meg a Konzervatív Pártot nem éppen szívlelő brit The Independent oldalán. A hír annak ellenére okozott károkat a még hivatalosan el sem induló kampányszervezetnek, hogy már törölték az Independentről.

Az ügy hátterében az áll, hogy a nyáron alapított szervezetet keményen támadja a brit Munkáspárt és főleg annak elnöke, Jeremy Corbyn mögött álló ifjúsági szervezet, a Momentum. Az Activate magyar regionális igazgatója, Horváth Gergely a múlt héten a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, a Momentum nagyon kemény módszerekkel él, „brutális démonizáció” zajlik, a verbális agresszió mindennapos az eszköztárában, de a fizikaitól sem riad vissza.

A múlt hét második felében sorozatos hekkertámadás érte az Activate Twitter-fiókját, amelyet a jelek szerint végül sikerült is feltörni. Itt közölték az „álactivate-esek”, hogy Theresa May brit miniszterelnöknek távoznia kell a párt éléről, helyette a konzervatív körökben egyre népszerűbb – ám sokak szerint a pártvezetésre esélytelen – Jacob Rees-Moggot támogatják. A feltehetőleg momentumos hekkerek May-ellenes mémeket kezdtek közzétenni a Twitteren, majd egy hivatalosnak tűnő közleményt is kiadtak, amelyben arról értekeznek, hogy May helyett friss vezetést szeretnének. Hogy a dolog még hihetőbb legyen, Corbyn-ellenes mémet is posztoltak, nem csoda, hogy végül az Independent és néhány kisebb, torykkal nem szimpatizáló hírportál beszámolt az Activate új irányáról.

Csakhogy a szervezet a Facebook-oldalán közölte, hekkertámadás érte a Twitter-fiókját még a múlt héten. „Sajnáljuk, hogy az a személy, aki a múlt héten megkaparintotta a Twitter-fiókunkat, elkezdett posztolni az Activate nevében. Nem tőlünk érkeznek az állásfoglalások, az Activate-nek azokhoz semmi köze” – írta a kampányszervezet. Megkerestük az ügyben Horváth Gergelyt is, aki elismerte a támadás tényét, mint mondta, a hekker álnéven interjút is adott az Activate nevében. Szavait így zárta: „És még itthon durva a politika ”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.