Külföldre menekült egy ismert orosz ellenzéki újságírónő

Az újságírónőt az utóbbi hónapok során több atrocitás érte.

MN
2017. 09. 10. 16:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életét féltve külföldre menekült Julija Latinyina, a legismertebb orosz ellenzéki lap, a Novaja Gazeta újságírónője. Döntését Latinyina a hétvégén az Eho Moszkvi rádióban jelentette be, miután ismeretlenek szeptember elején felgyújtották kocsiját a főváros közelében lévő házánál. Az újságírónőt az utóbbi hónapok során több atrocitás érte. Egyebek mellett valaki júliusban mérgező folyadékot locsolt a házára, tavaly pedig őt magát öntötték le szúrós szagú anyaggal.

A publicista nem közölte, hogy melyik országba távozott, de azt elmondta, hogy a szülei is vele vannak, és hogy a közeljövőben nem kíván Oroszországba visszatérni.

A Novaja Gazeta kritikusan viszonyul az orosz hivatalos politikához, több nagy port kavaró tényfeltáró írást közölt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.