Lecsapott Puerto Ricóra a Maria hurrikán

Ez már a második hurrikán ebben a szezonban, amelyik a karibi térségben pusztít, 3,5 millió embert evakuáltak.

MN
2017. 09. 20. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötfokú skálán négyes erősségű hurrikánként ért partot az Egyesült Államokhoz tartozó Puerto Rico keleti részén a Maria névre keresztelt trópusi vihar. Ez azt jelenti, hogy a hurrikán középpontja, vagyis szeme körül akár 250 kilométer/órás szél is fújhat. Puerto Rico kormányzója 3,5 millió ember evakuálását rendelte el. 

A hurrikán korábban már súlyos károkat okozott az amerikai Virgin-szigetekhez tartozó St. Croix szigetén, illetve Dominikán. Ez már a második hurrikán ebben a szezonban, amelyik a karibi térségben pusztít, korábban az Irma az Egyesült Államokat, Floridát is elérte. 

Az amerikai Nemzeti Hurrikánfigyelő Központ előrejelzése szerint a Maria – amely korábban már elérte a legmagasabb, ötös fokozatot is, de azóta ismét legyengült kissé – északnyugati irányban halad tovább, majd észak felé fordul, így károkat okozhat a Dominikai Köztársaság partjain, illetve a Turks- és Caicos-szigeteken. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.