Lezuhant egy katonai teherszállító repülő Kongóban

Nem sokkal felszállás után zuhant le a gép szombaton a főváros Kinshasától mintegy 100 kilométerre, a balesetet senki sem élte túl.

MTI
2017. 09. 30. 11:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kongói vezérkar egy név nélkül nyilatkozó illetékese szerint a gépet orosz személyzet vezette, és a fedélzeten összesen 20-30 ember lehetett, valamint két jármű és lőszerek – tudósít az MTI egybehangzó forrásokra hivatkozva.

George Tabora, a kinshasai reptér igazgatója úgy nyilatkozott, hogy nincs túlélő, és ezt a szerencsétlenség helyszínéről is megerősítette egy helyi illetékes.

Egy repülőtéri forrás szerint egy szovjet gyártmányú An–12-es repülőgépről van szó, amely a fővárosi Ndolo repülőtérről szállt fel és az ország keleti részén lévő Bukavuba tartott.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban viszonylag gyakoriak a légi szerencsétlenségek a be nem tartott biztonsági előírások miatt. Az ország légitársaságai éppen emiatt egytől egyik ki vannak tiltva az Európai Unióból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.