Magyarországon is beültethettek visszahívott pacemakert

Feltörhetőségük miatt hívták vissza a készülékeket.

MN
2017. 09. 05. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehet, hogy Magyarországon is ültettek be olyan pacemakereket, amelyeket az Egyesült Államokban most visszahívtak, feltörhetőségük miatt. A hackerek eddig még nem használták ki a biztonsági hibákat, ám ennek lehetősége miatt új szoftver telepítését rendelték el a szívritmus-szabályozókon.

Az eszközöket gyártó vállalat, az Abott készülékei felett szoftverhiba miatt a hackerek átvehetik az uralmat, aminek két legfőbb veszélye, hogy le tudják meríteni az akkumulátort, és túl gyors szívverést is elő tudnak idézni. Az esetben hat modell is érintett : az Accent, az Anthem, az Accent MRI, az Accent ST, az Assurity és az Allure.

Az USA-ban a betegeknek jelentkezniük a frissítésre a saját orvosuknál, a művelet pedig összesen három percet vesz majd igénybe. Magyarországi lehetőségről egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás, de akinek a fenti típusok valamelyike van beültetve, annak ajánlott jelentkezni a kezelőorvosánál – írja a HVG.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.