Magyarul is kapható lesz a muszlimfaló politikus könyve

Egyre erősebb a magyarországi jelenléte a holland Geert Wildersnek.

Kuthi Áron
2017. 09. 04. 15:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jó hír! Egy magyar kiadó szerződést kötött Halálra jelölve című könyvem magyar kiadására” – lelkendezik a népszerű mikroblogon a 890 ezer Twitter-követőjű Geert Wilders. A holland szélsőjobboldali politikus még 2012-ben adta ki holland nyelven az iszlám szélsőségesek terjeszkedéséről és az azt alábecsülő Nyugat hanyatlásáról szóló könyvét.

A könyvben a holland bevándorlásellenesség, a jobboldali radikalizmus egyik első széles körben ismert alakjáról, a 2004-ben meggyilkolt Theo van Goghról és a személyét érintő halálos fenyegetésekről is ír, de olyan ritkán hallott narratívával is találkozhatunk a könyvben, mint hogy hogyan nyomják el a szélsőséges iszlamisták mérsékelt hittársaikat a Nyugaton. 

A hazájában továbbra is ellenzékben politizáló Wilderst nem kell bemutatni a magyar hírfogyasztóknak. Felesége magyar, az idén nyáron a balatonfüredi hajókikötőből jelentkezett be egy fotó erejéig, az év elején pedig Bunyós Pityuval, valamint a Nyírparasznya községtáblával fényképezkedett. Utóbbit azért követte el, mert innen származik magyar felesége. 

Az idegenellenesként elkönyvelt politikus legutóbb a magyar kormány mellé állt, miután a Budapestről távozó holland nagykövet alapos kritikával illette a budapesti vezetést.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.