Öngyilkos lett egy kínai nő, mert családja megtiltotta a császáros szülést

Pedig orvosok császárt javasoltak, mert a természetes szülés túl veszélyes lett volna a kismamának.

MN
2017. 09. 05. 14:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiugrott egy, a 41. hétben járó 26 éves kismama egy kínai kórház ötödik emeletéről, miután családja nem engedélyezte, hogy császármetszéssel szülje meg gyermekét. A kínai törvények szerint ezt ugyanis csak a családtagok engedélyével lehet végrehajtani.

A császármetszést nemcsak a Ma nevű nő akarta, az orvosok is azt javasolták, mert a baba hatalmas feje miatt a természetes szülés túl veszélyes lett volna, de a család nem engedett.

Ma orvosai többször is próbálták meggyőzni a családot, sőt a kismama könyörgött is nekik, de ők hajthatatlanok voltak. A fiatal hölgy végül csütörtök este 8 órakor kiugrott az ötödik emeleten lévő szülészeti osztály egyik ablakából. Az orvosoknak már nem sikerült megmenteni sem az édesanya, sem pedig a baba életét.

Az ügy óriási visszhangot keltett a kínai közösségi oldalakon, a kommentelők azt követelik, a nők szabadon dönthessenek arról, hogyan szeretnének szülni – írja a South China Morning Post.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.