Rodrigo Duterte a vizsgálat vezetőjének: Ön meleg vagy pedofil?

Megint erős kijelentéseket tett a Fülöp-szigeteki elnök.

MN
2017. 09. 17. 9:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal a Fülöp-szigeteki emberi jogi bizottság (CHR) vezetőjének címzett elképesztő üzenetet Rodrigo Duterte: azt kérdezte Chito Gascontól, hogy vajon pedofil-e, amiért a drogellenes háborúval kapcsolatos vizsgálata során a megölt tizenévesekre összpontosít – írja a The Guardian.

„Miért van ez a fickó ennyire rámozdulva a fiatalok, különösen a fiúk ügyére? Ön pedofil?” – utalt Gasconra. Úgy folytatta: „Kétségeim vannak. Ön meleg vagy pedofil?” Az államfő azt üzente a bizottság vezetőjének, hogy foglalkozzon inkább más, az országot megzavaró ügyekkel.

Duterte ezt követően azt javasolta a törvényhozóknak: a CHR-nak szánt összeget fordítsák arra, hogy testkamerákat vásároljanak a rendőrök számára. Az emberi jogi bizottság eredetileg 1,72 milliárd pesós költségvetéssel számolt, de a kormány ehelyett 678 milliót ajánlott – erről az összegről beszélt most Duterte.

Chito Gascon egyelőre nem reagált az elnök megjegyzésére.

A Fülöp-szigeteki államfő egyébként már korábban is számos, nagy visszhangot keltő kijelentést tett:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.