Trump ételt osztott és gyerekeket ölelgetett Houstonban

Korábban érték kritikák az elnököt, hogy nem mutat elég empátiát a hurrikántól sújtott emberek iránt.

MN
2017. 09. 03. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump amerikai elnök felvette a „fővigasztaló” köpönyegét – írja a Reuters hírügynökség –, és feleségével, Melaniával együtt szombaton látogatást tett a Harvey hurrikán által sújtott Houstonban, ahol a város legnagyobb menekültközpontjában ételt osztott és gyerekekkel játszott.

Az elnök igyekezett megnyugtatni a hurrikán áldozatait és köszönetet mondott az önkénteseknek – miután korábban több helyről is kritizálták, amiért állítólag nem mutatott kellő empátiát az áradás által sújtott texasiak irányába. Trump a vasárnapi napot nemzeti imanappá nyilvánította, maga is templomba ment a Houstonhoz közeli Pearlandben. Később a Twitterre kitett néhány videót, amelyen lelkes helyiek üdvözlik őt, illetve egy lelkesítő zenére komponált fotósorozatot az ételosztásról:

A Harvey hurrikán a múlt pénteken érte el Texas partjait, majd az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városát, Houstont, ahol történelminek mondott pusztítást végzett: legalább negyven ember halt meg és egymillióan kényszerültek elhagyni az otthonukat, miután rövid idő alatt 127 centiméternyi eső hullott hatalmas áradásokat okozva. Trump pénteken 7,85 milliárd dollárt kért a kongresszustól a helyreállítási munkákra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.