Trump nem hívta meg Putyint az ENSZ-csúcstalálkozóra

Az orosz elnök nélkül vitatják meg a szervezet reformját.

MTI
2017. 09. 07. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kapott meghívást Vlagyimir Putyin orosz elnök amerikai hivatali partnerétől, Donald Trumptól arra a New York-i csúcstalálkozóra, amelynek résztvevői az ENSZ reformját fogják megvitatni – közölte Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon.

Sajtójelentések szerint Trump az ENSZ-közgyűlés általános vitája kezdetének előestéjére hívott össze egy ilyen tanácskozást New Yorkba. A Reuters úgy értesült, hogy az eseményre azok a vezetők kaptak meghívást, akik aláírtak egy tíz pontból álló nyilatkozatot, amely arra szólítja fel António Guterres főtitkárt, hogy fogjon bele a világszervezet „hatékony és célszerű megreformálásába”.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője korábban közölte, hogy Putyin idén nem vesz részt a ENSZ Közgyűlésének munkájában. A 72. ülésszak általános vitája idén szeptember 19-én kezdődik Guterres beszédével, Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter elnöklete alatt. Trump először szólal majd fel az ENSZ-ben.

Az előzetes tervek szerint az Oroszországot képviselő Szergej Lavrov orosz külügyminiszter 21-én mondja majd el beszédét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.