Vlagyimir Putyin: Az egyre nagyobb katonai fenyegetésnek sincs semmi értelme

Az orosz elnök úgy véli, hogy a phenjani vezetés nem változna meg, csak a nép szenvedne jobban.

MTI
2017. 09. 05. 9:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fölöslegesek és hatástalanok lennének az újabb szankciók Észak-Korea ellen, a phenjani vezetés nem változna meg, csak a nép szenvedne jobban, és az egyre nagyobb katonai fenyegetésnek sincs semmi értelme, mert globális katasztrófa lehet belőle – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a BRICS országok hsziameni csúcsértekezletén.

Oroszország elítéli az észak-koreai kísérleteket – tette hozzá Putyin a vasárnapi nukleáris robbantási kísérletre utalva, amelyről Phenjan azt állítja, hogy hidrogénbombát próbált ki.

Az Észak-Korea elleni nemzetközi szankciókkal kapcsolatban Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter a csúcstalálkozón újságíróknak elmondta, hogy az Észak-Koreába irányuló orosz olajexport csaknem nulla, kizárólag olajszármazékokat szállítanak. Moszkva eddig nem tárgyalt nemzetközi partnereivel arról, hogy még ezt a keveset is csökkentsék-e.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.