Atomfegyverkezési verseny indulhat Oroszország és az USA között

Kis-Benedek József szerint nagyon meg kell gondolni, hogy mit cselekszünk.

MN
2017. 10. 29. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindult egy atomfegyverkezési verseny Oroszország és az Egyesült Államok között, és a mostani versenyben az orosz félnél van az előny és az irányítás – vélekedett Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő a közmédia csatornáján vasárnap esti műsorában.

Közölte: a világban jelenleg mintegy tizenötezer atomfej van, kilencven százalékuk ennek a két országnak a birtokában. Bár korszerűségben nincs nagy különbség a két ország felszerelése között, hiszen a legnagyobb fejlesztéseket mindkét nagyhatalom a hatvanas években vitte végbe, jelenleg Oroszországnak van néhány olyan fejlett eszköze, amilyennel az Egyesült Államok nem rendelkezik. Emiatt most Oroszország próbálja rákényszeríteni a fegyverkezési versenyre Amerikát.

Kis-Benedek József Úgy folytatta, ennek volt a része az a hadgyakorlat is, amelyet csütörtök este tartottak meg Oroszországban: a hadászati triád – szárazföldi, vízi és légi haderő – összes tagját bevetették. A hadgyakorlat a szokásos éves gyakorlatot követte, az egyetlen újdonság az volt, hogy szinte egy időben vetették be mind a három haderőt – értékelt a szakértő. Az, hogy mindezt Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen irányította, a politikai demonstráció része – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.