Egy orosz újságíró és énekes is indul az orosz elnökválasztáson

Jekatyerina Gordon is készül a márciusi megmérettetésre. A 37 éves nő ezt a Youtube videómegosztón tette közzé.

MTI
2017. 10. 30. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jekatyerina Gordonnak hívnak, harminchét éves vagyok, és úgy döntöttem, élek jogommal, hogy bejelentsem jelöltkénti indulásomat az Oroszországi Föderáció elnöki tisztségéért” – jelentette be az MTI által szemlézett videofelvételen az újságíró-énekes. Elmondta: sosem szavazott eddig, de kiábrándult a kormányt támogató politikusokból és a Kreml liberális ellenzékéből is.

Kiderült az is, a kétgyermekes Gordonnak tízéves újságírói tapasztalata van, és egy ügyvédi irodája, amely öt éve foglalkozik nők és gyermekek jogainak a védelmével. A BlondRock együttes énekese személyes honlapján jogvédőként, költőként, valamint dalszerző-énekesként mutatkozik be. Számos televíziós és rádiós műsort vezetett sajtókarrierje során.

Pártfüggetlenként Gordonnak háromszázezer aláírásra van szüksége, hogy regisztrálják a jelöltek lajstromára.

Kszenyija Szobcsak orosz televíziós személyiség az Instagramon szerdán közzétett videóban közölte, hogy jelöltetni akarja magát a 2018. március 18-ára kitűzött elnökválasztásra.

A hivatalban lévő államfő, Vlagyimir Putyin eddig még nem jelezte, hogy újra akarja-e választatni magát. Indulási szándékát eddig Vlagyimir Zsirinovszkij, a nacionalista, jobboldali Oroszország Liberális Demokrata Pártja elnöke, Grigorij Javlinszkij, a liberális Jabloko párt alapítója, Makszim Szurajkin, az Oroszország Kommunistái elnevezésű csoportosulás vezetője, illetve Andrej Bogdanov politológus, a Társadalmi Igazságosság Kommunista Pártja jelöltje jelezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.